Eventipedia

Inspire 2008 (3)

Posted on: 24 noiembrie 2007

Sesiunea III de prezentări i-a plasat pe cercul luminos al reflectorului pe Richard Hartell (Starcom EMEA), Miguel Goncalves (Tempo Advertising) şi Ştefan Stroe (Starcom România), sub coordonarea lui Mugur Pătraşcu, iLeo. Pentru mine, această porţie de discuţii a marcat proximitatea faţă de Mătăşel, care a venit încadrat de o volbură de parfum şi afabilitate, un gagiu aparent arogant, însă probabil un tip de treabă şi, din ce am observat, cu niscaiva faimă printre colegi.

Richard Hartnell

Hartnell a fost un alt nume dintre cele cu greutate, care au fost aşteptate cu nerăbdare şi entuziasm (şi care, în pauză, foarte gentlemanish, mi-a ridicat furculiţa care îmi alunecase, *sigh*). După ce ne-a avertizat la început („I’m English„), a pornit să ne limpezească perspectiva asupra ideii de „comunicare nouă în marketing”. Un nou canal de interacţiune, un nou limbaj care updatează vechii termeni, aducându-i în sfera imediatului modernissim: open source, portal, reţea socială, comunitate, user generated content, un vocabular care să conducă la deschidere şi colaborare facile.

  • Google şi baza opensocial, care adună laolaltă realităţi de comunitate virtuală precum HI5, Linked In, Orkut
  • unlimited.orange.co.uk – site-ul Orange UK, Good things should never end, periplul nesfârşit de-a lungul curcubeului, o inspirată mişcare de imagine
  • blogbang.com – platformă de publicitate deschisă internauţilor obişnuiţi
  • innocentive.com – acţiune de open-innovation, unde probleme din domenii precum Inginerie, Matematică sau Economie sunt aduse publicului obişnuit pentru rezolvare
  • theoscarproject.org – OScar, maşina open-source, gândită de mai multe minţi

Mesajul lui Richard este de implicare în mediile virtuale („Travel there”) iar pe parcurs de subliniere clară a lucrurilor pe care le ai de oferit, de legare a diferitelor porţiuni de informaţie, de ascultare.

Richard Hartell

Miguel Brito Goncalves

Miguel a încercat să vorbească despre importanţa inspiraţiei şi a motivaţiei ca sursă de inovaţie, despre modalităţile de atingere, etc. O prezentare mult prea generală şi irelevantă în cadrul unei conferinţe care în rest a fost la un standard informaţional înalt, specializat. A încheiat cu bine-cunoscutul discurs al lui Baz Luhrmann, o mişcare care, mă tem, nu i-a spălat păcatele.

Miguel Brito Goncalves

Ştefan Stroe

Apoi a venit Ştefan Stroe care ne-a întâmpinat cu o temă apocaliptică („Dezintegrarea în comunicare”) şi un font şmecher (care le-a făcut pe fătuci să suspine la toaletă că îl vor şi ele). Am înţeles că integrarea e echivalentă cu managementul punctelor de contact şi că pericolele care destabilizează o comunicare integrată stau în realităţi precum presiunea vânzărilor (acţiuni pe termen scurt, de ex. promoţiile), panica prematură, fragmentarea bugetelor, bagatelizarea termenilor (spui 360 sau holistic sau IMC, după chef), tentaţia „zgomotului” (tentaţia stridentului, cool touch points), microtargeting / subsegmentări. Soluţiile propuse pentru menţinerea coerenţei într-o strategie integrată s-au învârtit în jurul ideilor de Senior Marketeri, de timinguri noi de lucru, de instituirea unei noi poziţii – touch points manager.

Şi a urmat Arena Marketing.

Episodul anterior *** Episodul următor

Reclame

3 răspunsuri to "Inspire 2008 (3)"

[…] Inspire 2008. Chapter 2: Prima zi sau Cotorul lui Naumovici (3) […]

Multumesc de aprecieri, Madalina. Nu stiu daca ai vazut-o, dar prezentarea mea e publica pe site-ul evenimentului.

http://inspire.evensys.ro/conferences/index.php

Hei, Ştefan, recitesc şi realizez că n-am fost foarte transparentă în aprecieri. Revăzând slide-urile (mulţumesc pentru link), revin şi spun că ai avut o prezentare interesantă pe care ai livrat-o eficient, cu eleganţă. Felicitări.

Şi cândva, când te vei simţi darnic cu secretele meseriei, poate ne vei dezvălui numele fontului prin care ai stârnit frenezii în toaleta doamnelor..:-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

We come. We see. We write.


It's all about events, people and the lime in your vodka tonic.

eventipedia [at] gmail [dot] com

Bucharest, Romania
noiembrie 2007
L M M J V S D
    dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: