Eventipedia

Wurbe

Posted on: 20 ianuarie 2008

Într-o lume în care idei precum social networking, happening-uri mondene şi nebunie self-marketing prind o tot mai mare amploare, Wurbe pare o denumire pentru încă o acţiune menită “oamenilor de azi”, celor hip şi updataţi, multitasking şi patchuiţi cu fineţuri de societate. În realitate, aşa cum orice Kent al zilei îşi imaginează că-şi poate scoate tricoul cu “I write code” pentru a străluci sub gloria unui costum infailibil, Wurbe este doar un nume cool pentru un grup de geek-şi.

Pornit din impulsul a doi oameni de a avea contact cu partea umană a domeniului lor, proiectul Wurbe închide în sine comunitatea dezvoltatorilor web din Bucureşti şi întâlnirile lor regulate. Nimic oficial, nimic bazat pe carduri VIP, totul mizează pe ideea de interacţiune nefasonată şi schimb colocvial de experienţe şi descoperiri.

Într-un cadru cu statură ori la o bere paşnică într-un loc îngăduitor cu discuţiile colective, Wurbe încearcă să adune cât mai mulţi dezvoltatori pasionaţi de lumea lor şi deschişi înspre o informare tip fast-food, minus caloriile. Pentru că, în cercul lui, fiecare geek poate fi un mic super-erou. Iar uneori cea mai bună cale de a-ţi ieşi schema cu tricoul e să vii în faţa colegilor de tagmă şi să le povesteşti despre munca ta. Nu capeţi fata la final, dar poţi măcar să răpeşti un oftat de la vreun developer din sală.

Este reconfortant să vii în contact cu oameni pătrunşi de ceea ce fac, autentici, vii. Oameni care îţi pot vorbi orgasmic vreme de minute în şir despre un subiect precum GTD cu Thunderbird ori TDD prin Mocking, de parcă întreaga lume s-ar balansa pe linia discuţiei voastre. Ăsta e gramajul demn de luat în seamă în amalgamul de bruiaje trendy şi singurul care conferă socializării greutatea sa primordială: legarea unei comunităţi şi aflarea unor dinamici active, inducerea sentimentului de apartenenţă şi infiltrarea în subliminal a unei solidarităţi însufleţite.

Reclame
Etichete:

3 răspunsuri to "Wurbe"

Ma chinui de mult timp sa pun frumos ideile astea in cuvinte si am abandonat mereu ..fiindca reproducand inexact si inexpresiv nu reuseam sa fac cinste a ceea ce inseamna o comunitate geek, sa comunic lumii felul in care acolo se scriu destine. Fie si in cod. Pentru ca lumea nu stie si nu va intelege usor.

Iti suntem recunoscatori.
(nu, nu sunt din Wurbe, aflu pentru prima oara de ei)

: ) Esti dragut, Mihnea, multumesc frumos.. Intra pe site-ul celor de la Wurbe, e posibil sa iti placa ideea si sa aderi la comunitatea lor.

Iti tin pumnii in prima (?) ta sesiune calculatorista. : )

Prima \o/ Multumesc, succes si tie, cred..
Sunt deja intr-o comunitate, dar nu vreau sa sun trambitele in public pana nu ma simt cu toata fiinta acolo :]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

We come. We see. We write.


It's all about events, people and the lime in your vodka tonic.

eventipedia [at] gmail [dot] com

Bucharest, Romania
ianuarie 2008
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: