Eventipedia

TRUST 2008. În focuri

Posted on: 6 martie 2008

TRUST este un joculeţ de strategie în business pe care Danone îl pune la cale anual în întreaga Europă, pe sistemul ierarhic al olimpiadelor (câteva etape naţionale şi marea finală internaţională, anul acesta la Paris). Dincolo de o inspirată manieră de promovare, TRUST este primordial o interesantă şi eficientă manieră de recrutare a tinerilor (doar de la ediţia de anul trecut, din cei aproximativ 70 de participanţi, în jur de 10 persoane au rămas în rândurile personalului Danone România, un procent fericit, cred eu). În 2008, jocul a reunit în cadrul elegant al Howard Johnson 15 echipe de participanţi şi o mână de oameni enorm de entuziasmaţi şi atenţi la detalii, cei care au format grupul organizatoric.

Ideea jocului se aplică grupurilor de câte 5 tineri care urmează să se insereze într-un case-study ce îi plasează în poziţii de conducere în cadrul unei subsidiare Danone proaspăt deschise într-o ţară fictivă. Informaţia este densă şi trebuie procesată într-un timp scurt, oferindu-se detalii care merg de la mediul social al ţării şi percepţii ale produselor până la compensaţii de concediere şi relaţii cu fermierii. Întreaga sumă de date intră în malaxorul analist al echipei vreme de 6 ore, răstimp în care o strategie şi o paletă de acţiuni prind contur: restructurezi personalul sau nu, închizi parte din linii şi deschizi altele, translatezi forţa de muncă dintr-o regiune într-alta prin închiderea unei fabrici, lansezi produse rebranduite, participi activ în acţiuni de sensibilizare privind mediul, organizezi campanii sociale, etc. Un întreg puzzle prinde formă şi soluţionare, printre flipcharturi, markere, excel-uri, P&L-uri, procente şi overheaduri.

Pentru un student de formaţiune inginerească, contactul cu lumea organizaţională şi cu aspectele sale economice îndeosebi poate fi unul E.T.-esc, o legătură de familiarizare cu o lume extraterestră. În esenţă însă, ceea ce un student în domeniu deţine în plus ar fi mai mult setul de termeni pe care l-a înglobat şi o lejeritate în preajma problemelor de natură economic-strategică, cu eventuale scenarii analizate şi fructificate la nivel de *cultură de economie*. Altfel, spiritul antreprenorial/managerial – înţeles la nivel de spirit analitic, fler şi viziune – poate emerge de oriunde, indiferent de pregătirea formală a unui individ (de altfel, am întâlnit mulţi ingineri cu diplomă care, după terminarea facultăţii, au virat major înspre domenii precum marketing sau vânzări, în cadrul multinaţionalelor şi nu numai).

TRUST e un montaigne-rousse care îşi măreşte gradual ritmul, ajungând înspre final la viteze de adrenalină ameţitoare. E un test de echipă, o probă de comunicare şi compromisuri, un joc de distracţie serioasă.

Echipa Asterix a raportat. : )

Reclame
Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

We come. We see. We write.


It's all about events, people and the lime in your vodka tonic.

eventipedia [at] gmail [dot] com

Bucharest, Romania
martie 2008
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: